Terug naar 333m.nl

Klantenservice

FAQ

Waarom willen jullie een 333 meter ijsbaan? Zijn jullie niet tevreden met een 250 meter baan?

We zijn heel blij dat er sowieso een 250 meter baan zal komen. Maar: we hebben nu een halfjaar, tot 1 oktober, om te kijken of we samen met financiering vanuit de regiogemeenten en vele grootse crowdfunding acties de extra 3,2 miljoen bij elkaar kunnen krijgen voor een 333 meter baan. Want een 333 meter baan is een officiële wedstrijdbaan, waardoor de ijssport in Leiden en de regio een nog grotere boost krijgt en de toekomst heel zonnig wordt.

Wat zijn de voordelen van 333 meter boven 250 meter?

De voordelen zijn enorm:

 • Behoud van talent: Om het talent in onze regio te koesteren en te laten groeien, hebben we 83 meter meer ijs nodig. Voor de ontwikkeling van de talenten uit de regio biedt een 333 meter ijsbaan meer en betere mogelijkheden dan een 250 meter ijsbaan. Nu stoppen veel jeugdigen met schaatsen als hun snelheid te hoog wordt voor een 250 meter ijsbaan en ze ver moeten reizen naar een andere baan.
 • Bij een 333 meter ijsbaan kan elke vereniging terecht met al zijn trainingsgroepen. Dit versterkt de saamhorigheid binnen de verenigingen (nu trainen er van elke vereniging schaatsers op de grotere banen, b.v. De Uithof en Haarlem. Dat hoeft dan niet meer)
 • Met een 333 meter baan (alléén met een 333 baan) kunnen we officiële wedstrijden organiseren.
 • Ook voordelen voor de exploitatie:
  • Met een 333 meter ijsbaan is er gelegenheid de ‘krabbelbaan’ voor de jongere en beginnende schaatsers te vergroten, zodat er gelijktijdig meer schaatslessen gegeven kunnen worden.
  • Met de 333 meter variant kunnen we jaarlijks circa 19.000 extra bezoekers trekken.
  • Daarmee wordt niet alleen een bijdrage geleverd aan doelen om meer mensen aan het bewegen te krijgen, het draagt ook bij aan een gezonde exploitatie van de ijshal.
  • Ook de curlingsport kan worden verkend met de mogelijkheid van een 333 meter baan met krabbelbaan.
 • Met het oog op de toekomst, besparen we met een 333 meter baan in geld, tijd, files en milieu. (schaatsers hoeven niet meer naar andere ijsbanen voor training)

Waarom dan niet een 400 meter baan, als jullie toch bezig zijn?

400 meter is qua financiering niet haalbaar en de meerwaarde van 400 meter (hoe geweldig ook) is van minder verschil dan die van 333 ten opzichte van 250 meter.

Klopt het dat alléén de langebaan schaatsers profijt hebben van een 333 meter baan?

Nee. Langebaan schaatsers hebben zeker het meeste profijt van een langere baan. Shorttrack, ijshockey en kunstrijden gebeurt immers op de binnenbaan. Maar ook de binnenbaan ijsclubs hebben profijt van een langere 333 buitenbaan: op die manier is er ruimte voor een krabbelbaan waardoor meerdere schaatsverenigingen gelijktijdig beginnende schaatsers kunnen trainen. Daarnaast hebben de ijsclubs op de binnenbaan ook profijt van de betere exploitatiekansen bij een 333 meter baan en bij de algehele boost die een langere ijsbaan krijgt.

Wat gebeurt er met het geld dat ingezameld is als het budget voor de surplus van 333 meter niet bij elkaar gefinancierd is?

We gaan er natuurlijk niet van uit dat we de 3,2 miljoen euro niet bij elkaar krijgen, maar als het niet lukt, wordt het geld dat door de crowdfundacties is binnengehaald enkel en alleen besteed aan de nieuwe ijshal. Aan verbeteringen en innovaties waar elke schaatser uit Leiden en de regio profijt van heeft. Welke dat zijn, kunnen we nu niet aangeven: we gaan ervan uit dat het naar de bouw van een 333 meter ijsbaan gaat!

Bij andere crowdfundacties wordt het geld dat is binnengehaald toch weer terugbetaald aan degenen die hebben geïnvesteerd. Waarom doen jullie dat niet?

Daar hebben we grondig over nagedacht. Dat is alleen aan de orde bij crowdfundacties waar een crowdfundbedrijf de handling doet. Wij kiezen ervoor dit zelf te doen om zo zoveel mogelijk geld direct aan de ijsbaan zelf te kunnen besteden. In dat geval hoeft er niet terugbetaald te worden. Elke euro die we ophalen komt ten goede aan de nieuwe ijsbaan. We gaan ervan uit dat dat voor de 83 meter extra is, maar anders gaat het surplus naar verbeteringen in de nieuwe ijsbaan.

Wanneer moet duidelijk zijn of de financiering lukt en of de langere ijsbaan er komt?

Onze deadline ligt op 1 oktober 2018. Tot die tijd moeten we in kaart hebben wat we aan financiering binnen krijgen – het hoeft nog niet op onze bankrekening te staan dan.

Welke acties zijn er allemaal?

 • Uitgifte groene obligatieleningen à € 333,33
 • Adopteren van een zonnepaneel à € 333,33
 • Verkoop van 100m2 ijs per schaatsvereniging, à € 33, 33 per m2
 • Schaatsmaat, loyaliteitsprogramma. Jaarlijkse donatie van € 33,33
 • Kids Only, online acties door en voor kinderen
 • Online verkoop van ‘333 producten’
 • Online loterij, verkoop van loten à € 3,33

Contact opnemen

info@333loterij.nl